Business case: Fieldservice Management bij Veld Koeltechniek
Logo_veld_2

“De reden dat Veld Koeltechniek voor FieldAssist gekozen heeft is dat het software is dat op een stevig Panasonic Toughbook kan draaien. Hierdoor is het toepasbaar in meerdere omgevingen. Zo hebben wij te maken met Horeca en Retail omgevingen, maar ook Industriële omgevingen vallen binnen ons werkgebied. Deze veelzijdigheid past bij FieldAssist. Het is een flexibele software die relatief eenvoudig te koppelen is met ons ERP pakket Dynamics AX 2009.”
– Marco Klein Falckenborg, Financieel Directeur Veld Koeltechniek

Onderneming:Veld Koeltechniek
Branche:Koeltechniek
Land:Nederland
Website:http://www.veld.nl
ERP:Microsoft Dynamics Axapta 2009 (MS AX)
Interface:MS AX – FieldAssist
Aantal planners:3
Aantal field service engineers:47
Gebruikte client hardware:Panasonic Toughbook
Implementatie afgerond:2006: Release FA3.4
2014: Release FA4.2
veld-koeltechniek-en-concorde-3

Over Veld Koeltechniek

Veld Koeltechniek is dé dienstverlener in koudetechnische oplossingen in product- en procesomgeving, waarbij innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staan, met als doel haar klanten toegevoegde waarde te laten genereren, waarbij de competente medewerkers van Veld het verschil weten te maken.

Veld Koeltechniek is bewust uit de markt van klimaatbeheersing van de mens in arbeid en wonen gebleven. Hierdoor kon de focus op de ontwikkelingen in de gekozen product/marktcombinaties blijven. Dit heeft geresulteerd in gezonde structurele groei gedurende de achterliggende jaren.

De kernwaarden: Betrokken, Innovatief, Competent, Resultaatgericht en Zelfbewust moeten de identiteit van Veld Koeltechniek in de markt van een scherp profiel voorzien. Innovatieve oplossingen met gebruikmaking van natuurlijke koudemiddelen zijn daarvan een voorbeeld evenals het maken van belangrijke efficiency slagen door het in structuur brengen van de organisatie.

Over FieldAssist

FieldAssist International B.V. ontwikkelt sinds de oprichting in 1999 Field Service Software. Wat ooit begon als een ‘digitale werkbon’ is uitgegroeid tot een innovatief softwarepakket met een brede standaardfunctionaliteit. FieldAssist wordt gebruikt in alle sectoren met een (service) buitendienst. Onze field service software is ontwikkeld voor het digitaliseren en organiseren van de planning van de buitendienst, van intake van de opdracht tot en met de afsluiting, met inbegrip van afhandeling van werkbonnen, het voorraadbeheer en overige administratie. Elk van deze activiteiten wordt efficiënt en overzichtelijk door onze softwareoplossing en een koppeling met uw ERP-systeem digitaal in kaart gebracht.

Toughbook-FA
 • Opdracht aanname

 • Opdracht planning

 • Opdracht uitvoering

 • Opdracht afronding

 • Reports

Opdracht aanname
 • Opdrachten worden vastgelegd in het ERP systeem Microsoft AX 2009.
 • Opdrachten komen automatisch in de niet geplande opdrachten box van FieldAssist.
Opdracht planning
 • De planner heeft een volledig inzicht welke opdrachten nog niet gepland zijn en wat de werkdruk in het ‘veld’ is wat betreft opdrachten die gepland zijn en wat de status daarvan is, zodat nieuwe opdrachten gepland kunnen worden.
 • Met ‘drag en drop’ kan de planner opdrachten slepen naar iedere technicus die daarvoor in aanmerking zou kunnen komen (afhankelijk van kennis en werkdruk van die technicus op dat moment). De opdrachten verdwijnen daarna van de niet geplande opdrachten box naar de geplande opdrachten box.
 • De technicus ziet bij de eerstvolgende keer dat hij zijn Toughbook synchroniseert met de back office dat er een nieuwe opdracht binnen gekomen is.
 • De technicus kan de opdracht openen en ziet alle gegevens van de betreffende opdracht, indien hij op de knop ‘reizen’ drukt ziet de planner in het planbord dat de technicus vertrokken is naar de betreffende opdracht en start de reistijd van de technicus voor deze opdracht.
Opdracht uitvoering
 • Op het moment dat de technicus aankomt op het adres van de opdracht klikt hij op de icoon, ‘start werk’ op dat moment stopt de reistijd en start de werktijd voor deze order. Tevens ziet de planner in zijn scherm dat de technicus gearriveerd is bij deze opdracht.
 • Nadat de technicus de werkzaamheden uitgevoerd heeft kan hij alle gegevens met betrekking tot deze opdracht registreren, uitgevoerde werkzaamheden, inspecties, verbruikte materialen, eventueel losse documenten en gemaakte foto’s.
 • Tevens krijgt de technicus een aantal ‘koeltechnische schermen’, die volledig voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van milieu, veiligheid en hygiëne, waarin hij alle gegevens kwijt kan ten aanzien van het verbruik van koeltechnische gassen.
 • Met alle relevante gegevens op zijn scherm kan hij de opdracht laten tekenen door de opdrachtgever.
 • Alle rapporten print hij uit op zijn printer die hij archiveert in het ter plaatse aanwezige logboek. Tevens kan hij de rapporten desgewenst mailen naar de opdrachtgever.
 • Alle data wordt gesynchroniseerd waarna de technicus vertrekt naar zijn volgende opdracht en de opdracht komt in de uitgevoerde opdrachten box.
Afronding
 • Via de interface komen de relevante gegevens van de opdracht automatisch terug in het ERP systeem (MS AX) en worden doorbelast aan de betreffende klant, dan wel worden verwerkt in het betreffende contract van de klant.
 • Alle gegevens met betrekking tot de opdracht wordt opgeslagen als archief waarin alles volledig opgevraagd kan worden, zowel in MS AX als FieldAssist.
Reports
 • Werkbonnen.
 • Koeltechnische bonnen.
 • Weekstaat.
 • Met de door de technicus alle ingevoerde tijden, onkosten etc. wordt er een sluitende weekrapport gegenereerd die alle toeslagen e.d. op overuren automatisch berekend voor de salaris verwerking.

Nodig FieldAssist uit voor een vrijblijvende demonstratie

Bedrijfsnaam (verplicht)

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Opmerkingen

Download de volledige business case

NEEM CONTACT OP

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search